Enkle råd og tips til vårpussen

Det går mot lysere tider og snart er det tid for vårpussen for de av oss som ligger i opplag. Her er et knippe tips, råd – og noen gode produktanbefalinger.

Enkle råd og tips til vårpussen

Teak cleaner 35p

Mye av båtpussen er basert på hvor grundig du var i høst, og flere polerer og stoffer om høsten når temperaturen i lufta og ikke minst i bakken var mindre kald enn nå ettervinters.

Foruten den tradisjonelle vårpussen er det greit å gå over det tekniske før du setter båten på vannet. Noen sverger til fagfolk når det gjelder det motortekniske, mens andre har fått gode rutiner og gjør dette selv. Ta en titt i motorrommet og bak der styresystemet sitter og se om du ser noe som bør gås over. Skade og lekkasjer kan oppdages før noe går galt. Kjenn over bunnventilene og beveg stoppehendelen og se etter at det går an å stenge/åpne uten at du må bruke rå makt.

Boracol 40Det er ofte vanskelig å se om en bunngjennomføring er dårlig. Det behøver ikke bety at den må skiftes ut. Det kan kun være et tynt belegg som lett lar seg pusse vekk. Se etter om slangeklemmene sitter ordentlig fast. Det skal være doble klemmer på alle bunninntakslanger! Sjekk også eksosklemmen om den er dratt skikkelig til. Noe man ofte glemmer er å sjekke eksoslangen fra dieselvarmeapparatet. Den varer ikke evig, dessverre. Skulle denne få en lekkasje inn i båten kan det få katastrofale følger. En alarm i båten som fanger opp eksos og sier i fra er gull verdt, og koster kun noen hundrelapper. Denne bør monteres høyt, inne.

Tips for vårpussen: