100-årsjubileum i Skarpsno Baatforening

28 august 2017
100-årsjubileum i Skarpsno Baatforening

En av forbundets aller eldste medlemsforeninger, Skarpsno Baatforening i Oslo, ble feiret 26.8.2017 av 106 medlemmer på Norsk Maritimt Museum.

Jubileumsfesten ble gjennomført i god Skarpsno-ånd i meget maritime lokaler på Bygdø, nær eget havneområde i Frognerkilen. Underveis i det svært så stilfulle taffelet underholdt en opplagt Frode Alnæs med kjære og kjente musikalske innslag.

Skarpsno middag

Maten var utsøkt med reker til forrett, hjort til hovedrett og en fantastisk jordbær og is til avslutning. Selvfølgelig fulgte godt drikke til og servitørene gjorde en utmerket jobb. Hele arrangementet var stelt i stand av styret, på en utmerket måte, da ingen hadde meldt seg til å delta i festkomiteen.

roger borge
Formann i Skarpsno i Skarpsno Baatforening, Roger Borge

Fra KNBF deltok generalsekretær Endre Solvang som holdt tale og overrakte Forbundets krest med inngravert jubileumstekst til formann Roger Borge. I talen la han vekt på både historiske og medlemsrelaterte forhold;
• Skarpsno Baatforening ble først innmeldt i KNBF i 1967
• Den ble så meldt inn igjen i 1998 etter å ha vært borte noen år
• I 1979 fikk Asbjørn B. Bergersen tildelt KNBF Hederstegn
• I 1981 fikk Knut Torp det samme
• I 2000 fikk Bjørn Iddeng det samme
• I 2002 fikk Bjørn Iddeng æresmedlemskap i KNBF. Han var forbundets president fra 1994 til 2000.
• Til stede på festen var også tidligere hedersmenn som Jan Skjønberg, Hakon Blandehoel og Magne Elvik, som alle har hatt eller har tillitsverv i KNBF Region Øst.
Avslutningsvis hilste generalsekretæren fra forbundets president, forbundsstyre og Region Øst til jubilanten. Han understreket det gode samarbeidet og den viktige betydningen foreningens tillitsvalgte har spilt i forbundets arbeid.

frode alnes
Musiker Frode Alnæs

En av de virkelig morsomme postene i programmet var ved medlem og tidligere revisor Magne Sørland. Han fortalte om viktige spørsmål som «kongekultur», skulle man tillate seilbåter i havnen? og skulle man bygge boblehavn? Her var tydelige medlemskrefter på begge sider og omfattende verbal debatt. Slike ting opptok virkelig medlemmene den gang.

Skarpsno Baatforening har i dag 560 medlemmer tilsluttet KNBF gjennom foreningsmedlemskap. Foreningen har fått en betydelig momskompensasjon siden 2010 og denne er mange ganger hva medlemskontingenten til KNBF har vært og er. KNBF gratulerer Skarpsno Baatforening med 100-årsjubileet!

Artikkel av

Master & Commander
28 august 2017

Del artikkelen