Kystens dag ble en kjempesuksess!

11 juni 2017
Kystens dag ble en kjempesuksess!

KNBF og Trondheim Båtforening deltok på Kystens Dag på Fosenkaia i Trondheim lørdag 10. juni.

Bilde over: Per Ivar Hals er klar til å ta imot publikum

Det er Kystlaget Trondheim som arrangerer Kystens Dag. Her var det aktiviteter for store og små-  alt fra å bygge sin egen fjølbåt til å spinne garn av ull og til å prøve seg som smed. Motorgruppa startet opp gamle motorer og flere gamle historiske båter lå ved kai. Og fløtmannsbåten var på plass for å frakte folk fra Ravnkloa over kanalen til Fosenkaia.


Alle vil delta


En gammel tradisjon ble gjenopptatt
I år er det 20 år siden Fløtmannsbåten ble bygd og sjøsatt i forbindelse med byjubileet i Trondheim i 1997. Båten «Fløtmann 1» ble bygd på Fosenkaia av Vegard Rye Carlsen og var en gave til byens befolkning.

Fløtman 1


Historien med fløtmann strekker seg 120 år tilbake, og har sitt opphav i oppføringen av Brattøra og anlegget rundt jernbanen i begynnelsen av 1880 –årene. Båten ble en stor besparelse for folk som arbeidet på Brattøra eller reisende som skulle til Trondheims vestlige områder. Båten frakter i dag passasjerer i sommermånedene.

Litt av en dag.
Til tross for litt regn kom det mye folk på Kystens dag. Vi sto godt beskyttet under en parasoll dekorert med roolups fra KNBF og fra Trondheim Båtforening. Vår stand var betjent av Per Ivar Hals fra styret i region Trøndelag,

bilde 11

 

Geir Giæver fra sekretariat i KNBF og Jan Terje Strømsnes fra Trondheim Båtforening. Per Ivar Hals gjorde en kjempejobb med å få inn folk til vår stand for å løse quizzen: Klar i hodet! Klar for Sjøen. Da vi sluttet av kl. 14.00 var bordet tomt for lakrisbåter og vanntett mobilholdere.

En glad vinner

Bilde over: En glad vinner av en vanntett mobilholder

Til tider var det kø inne på vår stand og 130 personer deltok på vår konkurransen og fikk informasjon om KNBF og det ble gitt ut 42 jubileumsbøker fra Trondheim Båtforening. Folk hygget seg og vi hadde en fantastisk flott dag.

Odd Jomar Hov

Bilde over: Odd Jomar Hov intervjuet av høvedsmann Egil Eide i forbindelse med overrekkelsen av jubileumsgaven, som er nytt ror til Fløtmann 1. Til venstre båtbygger Vegard Rye Carlsen

bilde 12

Artikkel av

Master & Commander
11 juni 2017

Del artikkelen