Ny redningsskøyte i Trondheimsfjorden

25 august 2017
Ny redningsskøyte i Trondheimsfjorden

Lørdag døpte rederisjef Jens Byes barnebarn Ann-Kristin Bye, skøyta «RS Jens Bye» som Anna Synnøve Bye og familien har gitt i gave til Redningsselskapet.

«Dette er en dag for å gratulere og en dag for å takke. Å takke Redningsselskapet for den fantastiske innsatsen de gjør langs hele Norgeskysten og det livsviktige bidraget de gjør. Det sier mye om oss nordmenn at frivillige står bak store deler av det livsviktige beredskapsarbeidet», dette sa kulturminister Linda Hofstad Helleland under dåpsseremonien.
Regnet høljet ned, men ordfører i Trondheim Rita Ottervik betraktet dette som «regn i sløret» som burde oppfattes som noe positivt. Prest Tormod Høyen, som også har vært ansatt hos donator, velsignet båten. Han understreket i sin «takk for maten tale» at båter hadde han greie på, han hadde nære relasjoner til «Noas ark»!

RS Jens Bye bilde 1

Båten er bygget hos «Hydrolift» i Fredrikstad og er den raskeste redningsbåten i redningsselskapets portefølje. Den skal betjenes av frivillig mannskap og blir stasjonert i Trondheim.
Under middagen var det mange rosende ord til giver og redningsselskapet.
Regionleder i Trøndelag Knut Tore Børø overrakte KNBF’s plakett med inskripsjon. Denne ble overrakt Presidenten, han kvitterte med at en slik flott plakett burde stå i båten og den ble derfor videre overrakt kapteinen. Under talen ble de nære relasjonene mellom RS og KNBF understreket og at KNBF’s medlemsmasse utgjør en vesentlig del av RS medlemmer.

Rs Jens Bye 3

Artikkel av

Master & Commander
25 august 2017

Del artikkelen