Strandryddeuka 2019

04 mai 2019
Strandryddeuka 2019

Vi minner om «Strandryddeuka» som går  i perioden 26. april til lørdag 4. mai.

Som vi alle vet så er det søppel å finne gjennom hele året så ikke bli for låst til nevnte dato. KNBF ønsker også i år å bidra gjennom sine båtforeninger, vi engasjerer oss i vårt lokalmiljø, sammen med skoler og andre frivillige organisasjoner, og ikke minst kommunen for å lage et opplegg. Passet ikke perioden, eller ar strandkanten fremdeles dekket av snø og is? Lag et lokalt opplegg denne uke, det er ikke for sent!

 

2018 gav dette prosjektet et skikkelig løft noe vi nå begynner å se resultater av.

For at en bedre skal kunne sette seg inn i utfordringene vi står overfor er det verdt å gå inn på hjemmesiden til det offisielle organet miljøstatus.no, der får vi et innblikk i hvilke utfordringer kommende generasjoner har foran seg. Mer informasjon, registreringsskjema samt bestilling av bortkjøring finner dere her. https://holdnorgerent.no/om-strandryddedagen/ og legg merke til at dette nå heter Strandryddeuka.

 

Rydding

Som dette viser så er det bare å sette i gang og vi håper på stort engasjement!

Når det gjelder anbefaling til opplegg så er det bare å ta kontakt med egen kommune, det er kommunene i Norge som forvalter forurensingsloven og har derfor også et ansvar som tilrettelegger.

Det må utplasseres kontainere, legges ut søppelsekker på sentrale steder og videre må det sørges for innhenting av søplet.

Rapportering.

Det er viktig at alt volum av søppel blir også blir innrapportert til KNBF slik at vi får et bilde av vårt bidrag til denne aksjonen. Ta gjerne bilder som også kan brukes både på egne hjemmesider og som vi kan legge ut sentralt på KNBF's hjemmeside. Innrapporteringer kan sendes sekretariatet senest 25. juni Lykke til med Strandryddedagen 2019!