Hjemmeside for Båtforeninger

Hjemmeside for Båtforeninger
Hjemmeside for Båtforeninger

KNBF kan nå tilby alle medlemsforeninger hjemmeside, og hjelper dere med å sette opp ønsket design!
En av de store utfordringene båtforeninger har hatt tidligere, er at svært mange har valgt ulike løsninger fra forskjellige leverandører, og når vedkommende som har hatt ansvaret for hjemmesidene har meldt seg ut av foreningen, så har de fleste ikke hatt kunnskap om hvordan siden skal vedlikeholdes og oppdateres, samt at det har vært svært vanskelig å gjøre om på designet.
(Ønsker dere flere funksjoner i hjemme-sideløsningen som vaktlister, fakturering med automatisk SMS-purringer, medlemsregister, havneadministrasjon, strøm, utleie m.m. så se her!)

Sidebygger: Hvordan sette inn kolloner i KNBF's hjemmeside-mal

 

KNBF har valgt Uniweb (www.uniweb.no ) som leverandør, som har en funksjon kalt Sidebygger. Sidebygger gjør det svært enkelt å gjøre om på nettsidens layout og innhold, da all oppdatering skjer direkte i nettleseren ved å klikke på den teksten som skal oppdateres, oppdatere teksten og så lagre. Den samme metode brukes for å oppdatere bilder. Du kan se og teste løsningen hos dem amerikanske produsenten Beaver Builder Inc, her! KNBF vil ha administrativ tilgang til hver eneklt hjemmeside, slik at KNBF kan hjelpe en båtforeningen hvis det skulle oppstå utfordringer, og enkelt kunne gi ny person i styret en enkel opplæring, hvis det trengs!

Brukerveiledning for KNBF hjemmeside-mal finner du her!

Listepris for Hjemmeside med Sidebygger fra Uniweb er kr 2400,- pr år. Pris fra Uniweb til KNBF's medlemsforeninger er kr 480,- pr år, som er den samme prisen som for en enkelt hjemmeside (2017 priser, priser kan bli oppdatert fra Uniweb på et senere tidpunkt)
Her kan du også bestille epost-tjeneste, slik at du får epost-adresse til alle i styre og stell, som f.eks leder@båtforening.no, kasserer@båtforening.no, havnesjef@båtforening.no slik at når det skiftes ut personer i styret, så kan medlemmene fortsatt bruke den samme epostadressen til enhver tid. Se https://www.uniweb.no/e-post/ for pris på denne tillegstjenesten fra Uniweb.no

KNBF har utviklet en hjemmeside-mal for båtforeninger, som vil bli holdt løpende oppdatert. Du finner malen her:www.norskesjø.no

Hjemmesiden er linket opp mot KNBF's MinSide, slik at båtforeningen kan bruke KNBF's MinSide for Båtforeninger som innlogging for alle medlemmer i båtforeningen, og bruke MinSide som medlems-system og havneadministrasjons-system (passer for mindre foreninger, mangler fakturerings- og dokumenthåndterings-modul). Dette menyvalget kan enkelt fjernes hvis man ikke ønsker denne funksjonaliteten.

Til info: Google tilbyr Gratis hjemmeside, og funksjonaliteten er slett ikke dårlig, hvis man synes at KNBF-løsningen er litt kostbar for en liten båtforening! Sjekk ut https://sites.google.com/   Se hjemmesiden til Riska: https://sites.google.com/site/riskabat/  Men, man ender her fort opp i den samme problem-situasjonen som med alle andre hjemmeside-løsninger, når personen som har ansvaret for båtforeningens hjemmesiden "slutter" i foreningen!


Her kan du se hvordan man bruker Sidebygger fra Uniweb (engelsk)

Fremgangsmåte for bestilling:
1. Sjekk prisene på ENKEL HJEMMESIDE her!  (Nederst på siden)

2. Finn ut som båtforeningen ønsker å beholde det gamle domene-navnet (hvis dere har en gammel web-side), eller om dere skal ha et nytt domene-navn! Sjekk ut om hvilket domene-navn som er ledig, og hva det koster her!

3. Send bestilling på hjemmeside til   med informasjon om valg av domene-navn. KNBF må ha følgende informasjon: Båtforeningens navn, org nr, adresse, kontaktperson: mobil-nr og epost, faktura-epost, og om faktura skal sendes pr post eller epost)

4.KNBF vil så registrere dere som kunde hos Uniweb, registrere domene-navn, og kopiere malen fra www.norskesjø.no over til båtforeningens nye hjemmeside, registrere en superbruker + en KNBF superbruker(slik at KNBF kan hjelpe dere hvis det skulle oppstå en krise), og sender så all nødvendig informasjon over til båtforeningen.

5. Båtforeningen kan starte å legge inn egen informasjon på den nye hjemmesiden, og evt kopiere over innhold fra gammel til ny hjemmeside.

6. GJELDER HVIS DERE SKAL FLYTTE EKSITERENDE DOMENE-NAVN: Husk at hvis dere har en gammel hjemmeside, og ønsker å kopiere innhold over til ny hjemmeside, så MÅ innholde være kopiert og overført til en PC før man flytter domene-navnet over til Uniweb! Etter at man har flyttet domene-navnet, så vil det ikke være mulig å nå den gamle hjemmesiden med nettleseren. Normalt vil det være mulig å nå hjemmeside-serveren med FTP, men har ikke båtforeningen kunnskap om hvordan man bruker FTP, passordet og brukernavnet til den gamle hjemmesiden, ja så er "løpet kjørt"....

7. Båtforeningen vil være registrert som kunde hos Uniweb, og vil motta faktura for hjemmeside og domene-navn direkte fra dem.

 

Tips

1: Sette inn logo istedenfor NAVN BÅTFORENING oppe i venstre hjørne
Når det gjelder å forandre på globale parametre, for f.eks. å sette inn bilde som logo oppe i venstre hjørne, så brukes ikke Sidebygger men gjøres her: Kontrollpanel, Utseende, Tilpass, Overskrift, Topprad - logo: Her legges bilde inn. Det som er viktig er at størrelsen på bilde er satt til 1,5 - 2,5 bredde, så bilde ikke blir for stort.

2: Sikker hjemmeside?
Hjemmesiden kan om ønskelig leveres med med SSL (https), noe KNBF anbefaler for alle nye hjemmesider. Dette gjør at hjemmesiden blir markert som trygg av Google. Hvis det skal legges ut arbeids-dokumenter, som kun styret skal ha tilgang til ved innlogging, så anbefales https på det sterkeste! Pris for dette fra Uniweb er kr 375,-pr år. Fremgangsmåte ved bestilling: Send epost til , med navn på domenet, så fikser KNBF resten og sier ifra når alt er oppe og kjører.