Hvordan bygge om toalettet i gammel båt (nye forskrifter)

Hvordan bygge om toalettet i gammel båt (nye forskrifter)

Mange kvier seg for å bygge om septikopplegget ombord for å imøtekomme stadig strengere regulering av hvor du kan tømme septiktanken i rom sjø. 

Kanskje kan denne artikkelen hjelpe deg med både planlegging og innkjøp av nødvendige materialer? Artikkelforfatteren har bygget om på sin 41 år gamle trawler, og det gikk lettere enn han trodde. Alt var unnagjort med materialer for i underkant av et par tusen kroner og et par dager jobb.

En idé for vårsesongen? Her har vi en detaljert beskrivelse som vi har fått fra VB Media.

Praktisk: Ombygging av septik
Av Astor i Båtens Verden

Mange lurer på hvordan det går med utbyggingen av tømmestasjoner for septiktømming i Sverige nå som de nye forskriftene trer i kraft allerede fra 1. april i år.

Etter hva vi har følt oss fram til så er det skjedd lite på mottaksfronten på svenske vestkysten hittil. For eksempel i området Bohus Malmön - Bovallstrand finnes det per tiden kun én mottaksstasjon i Kungshamn ved Smögen. Når sommertrafikken setter inn vil dette være alt for lite i henhold til antall faste- og gjestebåter i området, mener det lokale båtfolket.

De nye reglene for tømming av septik går ut på at det nå blir totalforbud mot å tømme septik rett i sjøen. Dette gjelder da alle fritidsbåter som befinner seg innenfor svensk sjøterritorium. De nye forskriftene krever at det er montert mulighet for tømming via sugetømming fra dekk. Det heter i forskriftene at båter som ikke klarer å tilfredsstille disse kravene må avinstallere toalettet. Alle havner som har gjesteplasser eller båter som har toalett ombord skal ha mottaksstasjon for septiktømming. Det finnes muligheter for at flere lokale havner kan gå sammen om en felles tømmestasjon.

Det må altså monteres en sugestuss av ISO 8099-standard ombord. Det finnes allerede montert sugestusser på endel fritidsfartøy allerede, men ikke alle har denne ISO-standarden.  Unntaket er veteranbåter, som er K-merket og godkjent av Statens Maritime Museer i Sverige og som er eldre enn 1965.

Signaler som svenske båteiere har gitt oss tilsier at det kommer til å bli smått med tømmestasjoner langs den svenske vestkysten til sommeren. De mener at de som enda ikke har bygd om til tømming via mottaksstasjoner har lite å frykte. Det blir spennende å se hvordan svenskene vil kontrollere kravet om forbud mot tømming av septik til havs.

Det finnes to ISO-standarder, den gamle standarden er ISO 4567, den har status «trukket tilbake». Den nye standarden heter ISO-8099:2000 og er den standarden båtprodusentene må følge.

Vi regner med at det kommer opp en liste over tømmestasjoner som kommer i drift i løpet av sommeren slik at man kan få planlagt sine «slipp» nedover kysten. Noen mener vel at vårt vesle bidrag er som man i gamle dager valgte å kalle «Som å pisse i havet».


sugesymbol
Slik ser symbolet ut for at havnen har utstyr til å motta for tømming av septik.

Det er lettere enn du tror

Mange kvier seg for å bygge om septikopplegget ombord for å imøtekomme svenskenes krav til tømming mot landbasert tømmeanlegg. Vi har bygget om på vår 41 år gamle trawler, og det gikk lettere enn vi trodde. Alt unnagjort med materialer for i underkant av et par tusen kroner og et par dagers jobb.

Før du bestiller de delene du trenger, skaff deg oversikt over hvor slangene går fra toalettet til septiken og derfra igjen til bunnkranen. Rydd unna og gjør plass. Planlegg letteste vei fra dekket hvor inntaket mot sugepumpa skal monteres. Pass på at du har en relativ grei plass der treveisporten skal sitte og at du kan komme til denne greit for å svitsje over fra tømming i sjøen til tømming mot land.

Det er viktig at du kommer til denne hendelen uten å måtte demontere noe. En liten luke eller bak et skap er en fin løsning. På denne treveisporten sitter det en hendel du kan svitsje over på. Vår ventil er fra Jabsco og har art. nr. 1060132 hos Flak AS. Prislappen på denne er kr. 940,-. Det finnes billigere treveisporter, men vi anbefaler denne som er av den solide typen. Vi vil helst slippe å skifte denne om noen år.

Bruk gasstette septikslanger av god kvalitet. De er stive og litt vanskelige å jobbe med, så beregn avstand der slangen skal inn før du kutter tilmålt lengde. Septikslangen har en diameter på 38 mm. Bruk rustfrie slangeklemmer. På inntaket i bunnen, bruk doble klemmer. På lufteslangen fra tanken og ut i skrogsiden anbefales 22 mm slange.

Når vi først hadde septiktanken tilgjengelig valgte vi å montere en septikmåler til tanken. Vi valgte Wema septikmåler som har art. nr. 1003555 og Wema septikgiver med art. nr. 1003567 hos Flak AS. I tillegg trengte vi en monteringsflens, også Wema art. nr. 1003567. Vår tank er 23 centimeter dyp og vi valgte en giver på 20 centimeter. Totalt for dette betalte vi i underkant av 800 kroner. Nå har vi full kontroll på hvor mye forbruk vi har på septiktanken.  Vi valgte å montere giveren i mannehullet. Det finnes også givere til å montere utenpå tanken. Vi forhørte oss med båtfolket om denne og valgte den fra Wema.

eddik
Eddik

For å forebygge urinsyre i tank og slanger er et godt båteierråd å bruke eddik på tanken mellom hver tur. Når vi har lagt til etter en tur utpå og kommer til havn med tom septiktank fyller vi på med en flaske eddik samtidig at vi fyller på med ferskvann på tanken. Dette ligger og godgjør seg til neste tur utpå. Da vi demonterte de gamle slangene under ombygningen i vinter var alle våre slanger og gjennomføringer «rene» for urinsyre. Urinsyre i slangene kan nemlig føre til tilstoppelse.

septik

Her ser vi resultatet av at alle gamle slanger i vår 41 år gamle Grand banks er byttet ut med nytt septikopplegg. Nederst i bildet kommer septikslangen fra septiktanken som ligger i naborommet. Lufteslangen er den lyse slangen som kommer fra topp og går ut til høyre. Den tykke septikslangen som kommer fra topp, kommer fra den nye dekksventilen på dekket. Ut fra Jabsco treveisventil mot venstre går det en slange inn til TMC-septikpumpen som pumper og kverner septiken rett i sjøen. Jabsco treveisventil velger hvor man ønsker å tømme. Vi anbefaler bruk av en slik ventil i stedet for rimeligere løsninger.dekksforskruvning

Her er hullet boret opp og klart til å sette på plass det som vi kaller ISO 8099-1. 1 1/2" sugemottak slik at vi nå kan tømme vår septik mot landbaserte anlegg. Med en ring Sikaflex rundt og tre skruer så er alt klart. Dekksforskuvningen har artikkel nr. 1016065 hos Flak AS og koster veil. kr. 389.-.

Svensketømming
Det er denne du må ha montert for å imøtekomme standard ISO 8099.

septikmåler
Med en septikmåler som denne fra Flak AS vil man ha full kontroll på når innholdet i septiktanken begynner å nå «Full». Denne septikmåleren har artikkel nr. 1003555 og koster veil. kr. 232.-.

giver
Her er giveren på plass i mannehullet på septiktanken. Denne er også fra Flak AS og har artikkelnummer 1003567 og koster veil. kr. 354.-. I tillegg monterte vi en monteringsflens for septikgiver Wema, art. nr. 1003811 til veil. kr. 170.-. Tanken vår er på 100 liter og har en dybde på 230 mm. Wema giveren type S3H er 205 mm lang. Den finnes i lengder fra 100 mm til 750 mm.

Fra manuell til elektrisk

Vi valgte å bygge om det ene toalettet ombord slik at vi slapp den manuelle pumpedelen og fikk satt på kvern og motor. Vårt Jabsco-toalett er identisk i innfestingen slik det rimelige TMC-toalettet er bygd opp. Derfor valgte vi den rimelige løsningen. Ser vi på dette i dag etter ett par års bruk har denne løsningen vært helt problemfri.

Vi bestilte et kit fra Flak.no med art. nr. 1006632 «Ombygningssett toalett TMC» til en pris av rundt 1 600 kroner. Dette passet perfekt inn på vårt gamle pumpetoalett fra Jabsco. Samtidig med ombytte valgte vi å bytte slanger da vi kom lett til alle koblinger nå som toalettskålen var tatt ut. Selve jobben tok ikke mange timene, men vi benyttet sjansen mens det var god plass til å komme til rundt om for å ta en rask oppussing. I stedet for å benytte oss av den medfølgende bryteren valgte vi et brytersett som gir oss valget med halv og hel flush når vi skal skylle ned. Den heter hos Flak.no «Spylekontroll TMC» og har art. nr. 1006616 for 12 volt og koster i overkant av 500 kroner. Totalt kom hele ombygningen på i underkant av 2 500 kroner inkludert ombygningssett, bryterkontroll, septikslange og klemmer.

ferdig toalett
Her har det gamle Jabsco-toalettet fått motorisert seg med en TMC-tilsats som koster noen kroner mindre enn originalt Jabsco-tilsats.

før toalett
Her har vi gjort klart verktøy og skal sette i gang med å fjerne den gamle, manuelle pumpedelen og sette inn kvern med motor fra TMC.

ny pumpe toalett
Her er den nye pumpedelen fra TMC på plass og vil passe perfekt på den gamle Jabsco toalettskålen.

flushsett
Vi valgte denne bryterkontrollen fra TMC til å regulere vannmengden til toalettet.