Båtliv og Båtmagasinet slås sammen

16 desember 2019
Ole Henrik Nissen-Lie (t.v) og Atle Knutsen skal drive Båtmagasinet sammen.

Norsk Maritimt Forlag AS kjøper Båtmagasinet fra Aller Media, og avslutter utgivelsen av bladet Båtliv. Atle Knutsen fortsetter som redaktør for Båtmagasinet og ansettes i forlaget. Båtens Verden ønsker konkurransen velkommen. 

Det skriver Fagpressen i en pressemelding. Norsk Maritimt Forlag har utgitt Båtliv og utgir Seilmagasinet, samt VG Båt i samarbeid med VG. Forlaget har spesialisert seg på båtpublikasjoner.

Ole Henrik Nissen-Lie erstatter Espen Stensrud som ansvarlig redaktør og administrerende direktør, såkalt publisher, i magasinet. Atle Knutsen fortsetter med den redaktørtittelen han har hatt de siste årene.

- Vi gjør dette fordi vi ønsker å fortsette å satse på god båtjournalistikk og være tilgjengelige for leserne i alle kanaler, både i magasin, på app og på nett. Det krever investeringer, og dette er en bærekraftig forretningsmodell, sier Nissen-Lie til KNBF.

Ønskes velkommen
Den eneste direkte konkurrenten til Båtmagasinet blir fra nå av Båtens Verden, som har vært mediepartneren til Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) siden 2016, og fortsetter å være det i 2020. Bladet utgis av VB Media som også utgir magasinet Seilas for Kongelig Norsk Seilforening (KNS) og Båtglede-avisene, båtbransjens egne aviser som utgis i øst (Østfold+Follo), sør (Agder) og vest (Hordaland) med opplag på rundt 100 000 eksemplarer på hvert sted.

Ansvarlig redaktør i Båtens Verden, Vetle Børresen, ønsker en styrket Båtmagasin-redaksjon velkommen.
- Det er viktigere enn noen gang med nisjemagasiner. De er viktige for båtlivet, og for å heve båtpolitiske interesser opp på et nasjonalt nivå, sier Børresen.

Glad i konkurranse
Han understreker at Båten Verden-redaksjonen er glad i konkurranse, og at det derfor kanskje er litt synd også, at det nå blir en konkurrent mindre på markedet,
- Vi liker konkurranse og mangfold og har hatt en god vekst siden vi startet Båtens verden som et hobbyprosjekt for tretten år siden. Samtidig kommer Båtmagasinet til en trygg havn. De får dyktige, nye kolleger i et forlag som har spesialisert seg på båt. Det er bra, sier han.

Båtens verden legger nå penger og krefter inn i en ny digital satsing, samtidig som de styrker papirmagasinet sitt.
- Vi tror det ligger store muligheter i digital publisering, ikke minst fordi vi er bransjens desidert yngste aktør gitt snittalderen vår, sier Børresen til KNBF.

Tøff hverdag
Båtmagasinets nyslåtte redaktør understreker at norske båtblader har en tøff hverdag, men at de klarer seg bra sammenlignet med bladene i de nordiske nabolandene, hvor båtbladene har gått inn, et etter ett.
- Vår ambisjon er å gi god informasjon og inspirere leserne slik at de velger båtlivet i konkurranse med andre fritidsaktiviteter, sier Nissen-Lie.

Han forteller at samtalene med Aller Media, som eide Båtmagasinet, har pågått over en lengre periode. Men navnevalget var relativt enkelt, ifølge den nye Båtmagasinet-redaktøren:
- Båtmagasinet er den sterkeste merkevaren og det ledende trykte magasinet.
- Hvordan vil Båtmagasinet forandre seg?
- Vi får en litt sterkere redaksjon og bedre redaksjonelle ressurser. Det er nødvendig når vi skal betjener flere kanaler. Nå samlet vi også arkivstoffet fra Båtliv og Båtmagasinet og styrker og viderefører det beste fra begge bladene i det nye bladet, sier Nissen-Lie.

Styrker redaksjonen
Staben styrkes når de tre fast ansatte i Båtliv og en fast stilling i Båtmagasinet slås sammen. Dessuten får redaksjonen et større tilfang av frilansere.
Båtmagasinet regnes av mange som flaggskipet i norsk båtpresse på papir, med 112 000 lesere og en sterk posisjon både i leser- og annonsemarkedet, ifølge Fagpressen.
Både Båtliv, Båtens Verden og Båtmagasinet har hatt fritidsbåtfolk som målgruppe, og magasinene har hatt relativt lik profil. Lesergrunnlaget utgjør rundt en halv million nordmenn.

Artikkel av

Cecilie Klem
16 desember 2019

Del artikkelen