Båtlivsundersøkelsen 2018 delt med Europa

22 oktober 2018
Båtlivsundersøkelsen 2018 delt med Europa

Det europeiske båtforbundet EBA avholdt sitt høstmøte i Helsingfors 19.-20. oktober. KNBF presenterte både sin Strategiplan 2016-2020 og Båtlivundersøkelsen 2018 i engelske versjoner.

Det var Finlands Båt- og Seglarförbund som var vertskap for årets møte i European Boating Association (EBA). Til sammen møtte 28 delegater fra 13 land. Fra Norge møtte Peter Larsen fra Norges Seilforbund og fra KNBF møtte president Egil Kr. Olsen og generalsekretær Endre Solvang. Det var ingen kontroversielle saker denne gang. President Willem Dekker fra Nederland ble gjenvalgt for to nye år, etter å ha fungert som en svært samlende leder de to siste år.

EBA møte3 edit

Det var kanskje knyttet mest spenning til spørsmålet om hva som vil skje med sekretariatet i EBA, dersom Brexit gjennomføres. Dette fordi det er lagt til England og Royal Yachting Organization (RYA). Visepresident og jurist Gus Lewis avdramatiserte situasjonen betydelig, men holdt døren åpen for et mulig kontor i Belgia. Det ble ellers på dette møtet gitt meget interessante presentasjoner om hvordan båtorganisasjonene i Irland og Frankrike arbeider. Miljø, bunnstoff og nye EU-direktiver var også kjente gjengangere på dagsorden. Norge var sist vertskap for høstmøtet i EBA i 2007, som da fant sted i Oslo.

Artikkel av

Tom Ruud
22 oktober 2018

Del artikkelen