KNBF støtter statssekretær Jørgen Næsje

10 desember 2018
KNBF støtter statssekretær Jørgen Næsje

I forbindelse med en nyhetsartikkel på tv2.no har KNBF sendt brev til statssekretær Jørgen Næsje der vi berømmer ham for tydelighet i tilbakemeldingen angående avgiftsfri diesel.

I artikkelen på tv.no synliggjorde Norges Caravanbransjeforbund at bobiler og campingvogner er et ferie- og fritidskonsept, på linje med blant annet fritidsbåter, og at bobiler derfor bør kunne bruke avgiftsfritt drivstoff (unntatt veibruksavgift.)

faksimile2 tv2.no

FAKSIMILE: tv2.no/Egil Pettersen

I artikkelen ble statssekretær Jørgen Næsje konfrontert med uttalelsene fra Norges Caravanbransjeforbund, som uttalte at det er for stor forskjell på campingbiler og fritidsbåter til at disse bør likestilles avgiftsmessig.

KNBF har sendt brev til statssekretæren og berømmet ham for tydelighet i saken, som er viktig for de som har fritidsbåt, og bruker sjøen til fritid og rekreasjon.

I brevet står det dessuten at KNBF vil fortsette å jobbe for at våre 46 000 medlemmer skal fortsette å kunne fylle diesel fritatt for veibruksavgift.

I brevet som KNBF sendte til Norsk Caravanbransjeforbund, anerkjennes behovet for å redusere avgifter for ferie- og fritidskonseptet som bobilen er, men at det er naturlige bruksforskjeller mellom fritidsbåt og bobil som tilsier at avgiftene er slik som de er i dag.

At statssekretær Jørgen Næsje viser forståelse for nettopp disse bruksforskjellene, er en viktig tydeliggjøring for KNBFs medlemmer, som er avhengige av rettferdige betingelser som ikke er til hinder for fritidsbåtlivet i Norge.

Brevet til statssekretær Jørgen Næsje
Brevet til Norsk Caravanbransjeforbund

Artikkel av

10 desember 2018

Del artikkelen