Båt-appene du trenger i sommer

30 juni 2020
Båt-appene du trenger i sommer

Sammen med Tryg og Båtens Verden, anbefaler KNBF disse appene for et trygt og godt båtliv i sommer. Sjekk været, bruk kart og tilkall hjelp på sjøen. Vi har samlet et lite knippe av de nyttigste mobil- og nettbrettverktøyene i møte med båtsommeren.

Seaber

seaber
KNBF- og Seaber-appen viser din posisjon når du er til sjøs for andre Seaber-brukere. Hvert år trenger tusenvis av båtfolk assistanse på sjøen. Apppen gir båteiere mulighet til å tilkalle hjelp og til å hjelpe andre båter i nærheten helt gratis. I tillegg til en god sjøkartfunksjon, viser den deg posisjonen til andre Seaber-brukere i nærheten. Den fremmer et sosialt og hyggelig båtliv tuftet på fellesskap og ansvarlighet. Appen er gratis.

Her kan du se en kort video om hvordan Seaber fungerer.

Last ned Seaber på iPhone

Last ned Seaber på Android

seaber 3

 

Båtfart

Båtfart

Sliter du med å vite hva som er fartsgrensen når du er ute i fritidsbåten din? Kystverket har laget en app som hele tiden forteller deg hva som er fartsgrensen der du er, og som gir deg varsel dersom du kjører for fort.

Båtfart app

Last ned på Android.

Last ned på iPhone.Last ned på iPhone.

KystVær

Værapp

KystVær-appen fra Kystverket sekker værforholdene til sjøs. Appen gir deg tilgang til en rekke værstasjoner langs kysten i sanntid. Du kan se vindhastighet, hastighet på vindkast, vindretning og få opp historiske data. Appen er gratis.

værapp2

Last ned på iPhone

Last ned på Android

Gule sider På sjøen

gulsiderapp
Gule sider har gode sjøkart både med appen På sjøen og på nettsiden gulesider.no. Her kan du lage ruter, måle avstander og planlegge seilasen. Appen har et ryddig oppsett og er i utgangspunktet gratis. Vil du kunne se kurs og GPS-posisjon, få AIS, lagre kartet for offline bruk og liknende, koster Pro-lisens 139 kroner per år.

Last ned på iPhone

Last ned på Android 

gulesider2

Tidevann

Appen gir ryddig oversikt over tidevannet i nærheten av deg og du kan søke opp steder og destinasjoner. Gratisversjonen sier når det er flo og fjære for de neste ti dagene.

Last ned Tidevann på iPhone

Last ned Tidevann på Android 

Båtførerprøven

Det finnes flere ulike apper som er laget for deg som vil tilegne deg eller friske opp båtførerkunnskaper eller som ønsker å ta båtførerprøven. Disse appene kan brukes til å øve til teoriprøven eller teste hvilke båtkunnskaper du faktisk har og husker. Underveis i sommer er disse appene et godt verktøy for tryggere og bedre båtturer for deg selv og andre. Søkeord «båtførerprøven» vil gi deg mange ulike alternativer.

Den dyreste og mest detaljerte heter «Båtførerappen» og du kan laste den ned for uker, måneder eller for alltid, prisen varierer tilsvarende.

Sjøvettspillet
Dette er en gøyal, liten gratisapp som tester sjøvettet på alle tenkelige måter. Det er et spill som gir deg poeng etter hvor mange oppgaver du løser på riktig måte. Handler om alt fra vestbruk og vikepliktsregler til avfallshåndtering.

Redningsselskapet

RS app
Ved hjelp av appen kan man tilkalle hjelp, og både Kystradioen og redningsskøytene får vite nøyaktig hvor du er. Registrer båten din og planlegg turer i appen. Du kan også motta maritime merknade direkte fra Redningsselskapet gjennom appen. Appen er gratis.

Last ned på iPhone 

Last ned på Android 

rsapp2

Havneguiden

havnegudieapp
Denne appen gir deg oversikt over 4800 havner i Nord-Europa og i Middelhavet. Appen gir deg oversikt over havneinformasjon, bilder av havnen, anbefalt innseiling og mulighet til å se og søke på ulike fasiliteter. Du kan også enkelt se oversikt over havner i nærheten av deg.
Dette er en abonnementsløsning, ingen bindingstid og kan avsluttes når som helst.

Last ned på iPhone

Last ned på Android

Annonse

Sensar Marine - SmarBoat One

smartboat
Denne appen er nyttig året rundt og hjelper deg først og fremst når du ikke er i båten. SmartBoat One fra Sensar Marine er et avansert system som kobler båten med din egen mobiltelefon. Sensorene overvåker båten din og varsler deg hvis noe er galt. Systemet har som mål å redusere tap av liv ved ulykker og kostbare skader på båten. Kunder må betale for denne appen da det medfølger utstyr som installeres i båten.

Les mer om SmarBoat One her

Last ned på iPhone

Last ned på Android

Artikkel av

Cecilie Klem
30 juni 2020