Havarikommisjon gjestet KNBF

04 juni 2018
Havarikommisjon gjestet KNBF

På siste Forbundsstyremøte 1. juni hadde KNBF besøk av havariinspektør Pål Brennhovd som orienterte om hva de vil gjøre på fritidsbåtsektoren i 2018.

Det var knyttet stor interesse til det nye arbeidet Havarikommisjon Sjøfart har startet opp for å kartlegge fritidsbåtulykker. Havariinspektør Brennhovd ga KNBF sin ledelse en orientering om hvordan de vil kartlegge fritidsbåtulykker, en generell orientering om Havarikommisjons oppbygging og organisasjon, samt hva det er de ser etter i sitt kartleggingsarbeid.

DSC00650

 Det var to hovedområder man ville konsentrere seg om:

1. Omkomne og savnede fra fritidsbåt i 2018
2. Bygge opp en erfaringsbase om historiske fritidsbåtulykker

Målet er å etablere et helhetlig faktagrunnlag om ulykker med fritidsbåt. De vil samle det i en ny offentlig rapport som forventes ferdig mars 2019.

KNBF er meget godt fornøyd med at Havarikommisjon Sjøfart har fått midler over statsbudsjettet i 2017 til å opprette to nye stillinger dedikert til fritidsbåt. Forbundet ser nå at dette arbeidet tar form og har store forventninger til både et bedre faktagrunnlag om fritidsbåtulykker og håper dette på sikt skal bidra til en reduksjon i antall dødsfall.

Artikkel av

Andersen
04 juni 2018

Del artikkelen