Ildsjeler i Sandnessjøen

13 mai 2019
Ildsjeler i Sandnessjøen

Nord-Norges største båtmesse gikk av stabelen 10.-12. mai og feier 20 år. KNBF Region Nordland g Norske Sjø deltok med stand.

Sandnessjøen er et arnested for båtliv i regionen. Sentralt ligger Sandnessjøen Båtforening med over 500 fritidsbåter i havna. Båtforeningen og regionstyret i KNBF Nordland deltok også i år på den etter hvert meget etablerte Båtmessa. Det hele startet med KNBF sin første Sikkerhetsdag 9. mai på Flåtestasjonen hos Slipen Mek. Der fikk deltagerne ta oppleve en hel dag fylt av både sikkerhetskunnskap knyttet til fritidsbåt og praktisk trening i å slukke brann. De tre påfølgende dagene var hele byen preget av Båtmessa. Her var et godt utvalg båtprodusenter representert i tillegg til både utstyrsleverandører, Redningsselskapet, KNBF og Sjøfartsdirektoratet. Alle ble presentert gjennom årets fine messeavis.

 

 

Båtmessens vorspiel startet allerede torsdag kveld med et fengende foredrag av langturseiler Reidar Kvam som mer eller mindre har vært ute og seilt jorda rundt i en 14 års periode. Nå har han båten liggende i Nordland og skal seile videre og ta siste del av Nordlandskysten denne våren. Det var også i år stor interesse for Båtmessa og publikum sviktet ikke. På Norske Sjø og KNBF sin sentralt plasserte stand kunne båtfolket få tilbud på båtforsikring, teste sine quizkunnskaper i sjøsikkerhet og bli bedre kjent med KNBF og Sandnessjøen Båtforening. På messemiddagen på lørdag ble 4 av ildsjelene i Sandnessjøen Båtforening tildelt KNBF Fortjenestenål. Disse var Sigvald Johan Larsen, Kjell Konradsen, Hogne Stokka og Arnt Aleksandersen. De ble takket av generalsekretær Endre Solvang for lang og tro dugnadsinnsats. Tilsvarende ble prosjektleder Ole-Gustav Årnes takket for sin flotte innsats med tilrettelegging av KNBF Sikkerhetsdag. Denne båtmessa er av stor regional betydning. Ingen andre nordnorske byer kan vise til maken. Like sikkert som mai kommer, ja så kommer også båtmessa til byen. Dette arrangementet trekker folk som både er ute for å handle båt, men også oppleve messens mange tilbud. For båtforeningen, KNBF og Norske Sjø byr Båtmessa på en fin mulighet til profilering og fokus på sjøsikkerhet.

 

blde 1

bilde 2

bilde 3

bilde 4

Ole-Gustav Årnes informerer interessert båteier.

bilde 5

Endre Solvang deler ut KNBF Fortjenestenål.

bilde 6

Disse ildsjelene fra Sandnessjøen Båtforening ble takket under festmiddagen på båtmessen, fra venstre Terje Konradsen, Ole-Gustav Årnes, Arnt Aleksandersen PG Sigvald Johan Larsen. Hogne Stokka var ikke tilstede til stede grunnet sykdom.

Artikkel av

Andersen
13 mai 2019

Del artikkelen