Jåttåvågen Båtforening 50 år

22 juni 2018
Jåttåvågen Båtforening 50 år

KNBF gratulerer Jåttåvågen Båtforening med 50-årsjubileum den 16. juni. Jubileumsarrangementet bestod av familiedag i havna og båttur.

Jåttåvågen Båtforening ble etablert i 1968. Med økt levestandard kom ønsket om egen båt for mange familier. Hytter var dyre, så det var billigere å satse på båtlivet. Ryfylke fristet med sin flotte natur, øyer og fjorder og mange nydelige naturhavner. Men så var det å finne en båtplass da? Behovet var så stort at Stavanger kommune så seg nødt til å utrede flere aktuelle områder hvor folk kunne få tilbud om en båtplass. Kommunens øyne falt på Jåttå/ Hinna-området hvor det kunne etableres en båthavn som virkelig kunne romme mange båter. Foreningen ble etablert av mange av de som tidligere var med i Hinna og omegn båtlag. Dette var kjernen i medlemsmassen. Noen mente at Jåttåvågen lå så langt ute på landet at det kun var de lokale som ville ha glede av havnen, og i avisen kunne man finne leserinnlegg som stilte spørsmål om båtene ville bli brukt når de måtte dra helt fra Tasta eller Våland.

Jubileumsarrangementet besto av en familiedag hvor Redningsselskapet var til stede med Elias båt, fiskekonkurranse, åpen kafe i klubbhuset, bruktbod og auksjon av gamle joller/utstyr. Dagen ble avsluttet med en båttur for medlemmer til Jøsenfjorden og Skomakernibbå med innlagt bevertning om bord. KNBF Region Sør var representert ved nestleder Paul Tangen, som overrakte forbundets krest og blomster som gave til jubilanten. Nedenfor kan du se blant annet historiske bilder. Du kan lese mer om Jåttåvågen Båtforening her:

http://www.jb-forening.no/

jåtta artik

jat artik 2

jat artik 3

jat artik 5

Artikkel av

Andersen
22 juni 2018

Del artikkelen