Kjemper for Oslos båtliv

14 februar 2020
Bestumkilen i Oslo med tomta på Karenslyst og Oslo motorbåtforening til høyre. Foto: Wikimedia Commons

KNBF og båtforeninger i Bestum- og Frognerkilen har organisert seg for å kjempe mot fjerning av båt- og båtopplagsplasser i Oslo. Nå ber de alle båtelskere i Oslofjorden om støtte, for strandsonen må vernes slik som markagrensen.

- Vi er redd dette bare er starten, for det ser ut til at Oslo kommune vil fjerne flere plasser, slik at alle båtplassene i Indre Oslofjord står i fare for å forsvinne, sier Magne Elvik, Region Øst i KNBF.

KNBF arrangerte aksjonsmøte i lokalene til FB1860 30. januar, der det ble nedsatt en arbeidsgruppe som allerede har hatt sitt første møte. Nå jobber gruppen med å samle inn eksakt antall medlemmer i alle båtforeningene i Indre Oslofjord, for å vise hvor mange båtfolk dette faktisk gjelder. Det tallet Plan- og Bygningsetaten i Oslo opererer med, viser seg å være altfor lavt.

En underskriftskampanje var allerede i omløp, initiert av båtforeningen FB1860, og vi oppfordrer alle til å signere på denne, selv om de ikke bor i Oslo kommune https://minsak.no/sak/2037.

Bor du utenbys, men har båtplass i Oslo: signér! I tillegg oppfordrer vi dere til å sende en epost om at dere ønsker vern av båt- og opplagsplassene i Oslofjorden til  med kopi til  merket MIN SAK 2037 i emnefeltet. Skriv at du har båtplass i Oslo.

- Men du behøver slett ikke å ha båt for å signere. Det er mer enn nok at du synes båtlivet i Oslofjorden bør få leve. Del saken med alle du kjenner via Facebook eller epost, oppfordrer Elvik.

Les mer om saken på våre nettsider knbf.no

Artikkel av

Heidi Nesttun Sunde
14 februar 2020

Del artikkelen