KNBF ber båtfolket vise hensyn

08 juli 2020
KNBF ber båtfolket vise hensyn

KNBF ser med bekymring på de mange medieoppslagene om fartsovertredelser til sjøs. - Vi forventer at alle fritidsbåteiere viser hensyn til hverandre og senker farten når forholdene tilsier det, sier fungerende generalsekretær Stig Hvide Smith.

- Aktsomhet på sjøen er en grunnleggende regel for alle båtførere. Det er en selvfølge at man tar hensyn til omgivelsene og tilpassser farten etter omgivelsene og annen båttrafikk. Dessuten finnes det fartsgrenser som alle i båt plikter å overholde. Orienter dere om fartgrensene der dere ferdes, og følg disse, sier Hvide Smith.
- Norsk båtkultur og norsk, godt sjømannskap handler om å ta ansvar for fellesskapet på sjøen. Man fører båten sin slik at man ikke er til hinder eller fare for andre. Sånn skal det være og i sommer er dette ekstra viktig fordi det er ekstra mange båter i fjorene våre, er oppfordringen fra Hvide Smith.

Blant annet Telemarksavisa hadde et oppslag i går om at politiet i Telemark observerer uvanlig mange fartovertredelser i traffikerte områder til sjøs.

Artikkel av

Cecilie Klem
08 juli 2020

Del artikkelen