KNBF i møte på Stortinget

30 november 2018
KNBF i møte på Stortinget

Tirsdag 27. november var KNBF i møte hos Transport og kommunikasjonskomiteen. Formålet var å planlegge et politisk seminar i 2019, der forskjellige aktører vil samles for faglig påfyll og debatt på Stortinget.

Formålet med møtet var å legge til rette for et politisk seminar, der sentrale aktører i båtbransjen presenteres med fakta om båtlivet, og hvor de selv vil få muligheten til å omtale forskjellige tema.

Stortinget2 editFra venstre: Generalsekretær i KNBF; Solveig Sundbø Abrahamsen (H), Telemark; Jonny Finstad (H), Nordland; Helge Orten (H), Møre og Romsdal. Også til stede på møtet var Sigrun Strømsøyen Gudevang, politisk rådgiver (H), og Tom Christer Ruud, kommunikasjonsrådgiver i KNBF.

Generalsekretær i KNBF, Endre Solvang, vil snakke om de sentrale funnene ved Båtlivsundersøkelsen, og hvorfor tallene er viktige i arbeidet med å tilrettelegge for et tryggere og enklere fritidsbåtliv i Norge.

Det båtpolitiske seminaret samler bransjeaktører med tilknytning til fritidsbåtsegmentet, og vil gi en plattform til å samle kunnskap, og debattere båtpolitiske spørsmål som opptar båtfolket.

Simsea vil fortelle om den nye frivillige hurtigbåtopplæringen, som KNBF og Simsea har lansert denne høsten. I forbindelse med den nye stortingsmeldingen om sjøsikkerhet som er ventet i løpet av kort tid, vil dette være et godt innspill til økt sikkerhet på sjøen basert på frivillig kunnskapsøkning, fremfor tvang.

Det båtpolitiske seminaret vil avholdes på Stortinget 5. februar 2019, og åpnes av lederen for Transport- og kommunikasjonskomiteen, Helge Orten (H). Det er også ventet at en statssekretær vil holde åpningsinnlegg.

Artikkel av

30 november 2018

Del artikkelen