Ny flott utsettingsrampe i Oslo

19 juli 2019
Ny flott utsettingsrampe i Oslo

Det er på plass en ny utsettingsrampe for småbåter på henger på Karenslyst i Oslo.

rampe 1

Dette er en merkedag for båtfolket i hovedstaden. Endelig har vi sikret tilgangen til sjøen for små fritidsbåter på henger. Den nye rampa er plassert innerst på opplagsplassen i Bestumkilen, der hvor den nye robanen til 30 millioner ender opp. Adressen er Drammensveien 164, Sjølyst/Karenslyst Båtopplag. Her kan du både sette ut båten og parkere bil og henger (men husk å betale rimelig parkometer). Rampa er forskriftsmessig laget med kun svak helling, slik at biler ikke kan skli ut i vannet.

rampe 2

Dugnadsarbeid

Rampa er kommet i stand ved at medlemmer i båtforeninger har stått på en langhelg med både håndkraft og maskiner. Rampa er ferdigstilt i rekordfart og kjempebillig til en kostnad på ca. 150.000. Hadde et privat firma gjort jobben hadde nok regningen blitt dobbelt så stor. Rampa betales av Bymiljøetaten. Initiativtaker er båtfolket selv med dugnadsleder Bjørn Bakke i spissen. KNBF har også bidratt i prosessen med å etterlyse båtramper i Oslo og sånn sett satt fokus på saken.

rampe 4

KNBF oppfordrer nå båteiere med småbåter på henger til flittig å benytte denne nye enkle tilgangen til sjøen. Båtfolket takker Bymiljøetaten og Plan – og Bygningsetaten for rask og velvillig saksbehandling. Dette er nå den eneste fullt operative båtrampen med parkeringsplass i Oslo. De fire andre kommunale båtrampene er enten defekte eller mangler vedlikehold. Dessverre. Skremmende er det å tenke på at andre etater i kommunen prøver å få tak i denne verdifulle båtopplagstomten på Karenslyst for å bygge boliger eller kontorer. Derfor kjemper de aktuelle båtforeningene og KNBF sammen om å bevare denne viktige fritidsbåtbastionen i hovedstaden. Tirsdag 27. august inviteres politikerne fra alle partier til debatt om viktige båtpolitiske tema av stor betydning for båtfolket nettopp her på Karenslyst hos Oslo Motorbåtforening.

Artikkel av

Andersen
19 juli 2019