Ny generalsekretær i KNBF

03 september 2020
Stig Hvide Smith gleder seg til å gjøre KNBF enda mer synlig i båtdebattene og ser fram til å ta fatt på det båtpolitiske arbeidet i KNBF. Foto: VB Media

Forbundsstyret i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) har ansatt Stig Hvide Smith som generalsekretær. - Jeg gleder meg aller mest til å ta fatt på det båtpolitisk arbeidet, sier Hvide Smith.

KNBF er i en unik posisjon som eneste landsdekkende brukerorganisasjon med sine over 47 000 medlemmer og 379 båtforeninger, understreker Hvide Smith.

- Sammen kan vi påvirke båtpolitikken i retning av et bedre båtliv for fritidsflåten. KNBFs mål er å dytte utviklingen i en retning som gavner båtfolket, sier den nye generalsekretæren.
- Båtforeningene er grunnmuren i organisasjonen, og jeg ønsker å gjøre arbeidet for de frivillige i båtforeningene enklere og tidsmessig, det er det aller viktigste vi gjør. Jeg håper at min organisasjonserfaring kan være nyttig for å nå målet om vekst og styrking av organisasjonen. Vi må aldri glemme at sekretariatet i KNBF kun serviceledd, og at det er de tillitsvalgte i de sju regionene våre som spiller den viktigste rollen i forbundet, sier Hvide Smith.

Mer synlige

Hvide Smith er glad for at KNBF er blitt mer og mer synlig i det offentlige ordskiftet om forholdene langs kysten for de rundt en million fritidsbåtene i landet vårt.
- At KNBF blir hørt, både nasjonalt, regionalt og lokalt, er svært viktig for den enkelte fritidsbåtbruker. Dette er kjernen i arbeidet vårt, sier Hvide Smith.
Organisasjonsbygging er svært viktig for den nye generalsekretæren i Båtforbundet. Målet er å styrke samarbeidet mellom de ulike leddene i KNBF.
- Det vil bidra til vekst, tror Hvide Smith.

Takker Solvang

Han etterfølger Endre Solvang i generalsekretærstillingen. Solvang er gått over til annen administrativ stilling i Båtforbundet av helsemessige årsaker.
- Jeg er svært takknemlig for alt han har utrettet, og at han vil hjelpe meg i gang og besørge god kontinuitet, sier KNBFs nye generalsekretær.

Stig hvide smith endre solvang
Stig Hvide Smith (t.v.) og tidligere generalsekretær i KNBF, Endre Solvang. Foto: Cecilie Klem

Seiler og motorbåtentusiast
Hvide Smith er ingen novise innen båtlivet. Han har tidligere vært president i Norges Seilforbund, Nordisk Seilforbund og første visepresident for det Europeiske Seilforbundet. Han var i hele åtte år Nord-Europas representant i styret i World Sailing, det internasjonale seilforbundet. Det hele startet som landslagstrener for olympisk klasse i brettseiling.
- Seiling er for meg idrett, mens motorbåt er kos og transport. Båtliv gir den beste rekreasjonen, og gir livsglede. Derfor er det veldig viktig for mange sier Hvide Smith.

De viktige KNBF-fordelene
Vi har brukt mye av det siste året på å styrke medlemsfordelene for personlige medlemmer. Vi har blant annet fått en helt annen og forbedret forsikringsavtale på plass. Samarbeidet med Tryg om å gi båtfolket markedets til enhver tid beste forsikringsordninger, fortsetter med full styrke.

I regattaer seiler Hvide Smith fortsatt i den tidligere OL-klassen Drake. Fritidsbåtlivet lever han i en klassisk Storebro Ruff eller i sin åpne Key Largo.
- Båt er livet for meg, sier Hvide Smith, som også har verv som styreleder i næringslivet.

Artikkel av

Cecilie Klem
03 september 2020