Ny og bedre forsikring fra Norske Sjø

10 februar 2020
Ny og bedre forsikring fra Norske Sjø

Allerede fra 20. februar er Tryg ny samarbeidspartner med KNBF i Norske Sjø, båtfolkets egen forsikringsordning. Det betyr utvidete og bedre medlemsfordeler.

Forsikringsordningen Norske Sjø er til for å sikre Båtforbundets medlemmer en solid og rimelig båtforsikringsordning. Nå blir forsikringsordningen både bedre og mer omfattende. 19. desember 2019 inngikk KNBF en avtale med ny forsikringspartner, Tryg, og sikrer dermed medlemmer en bedre båt- og havneforsikring, samt en totalpakke med private forsikringer med medlemsrabatter.

Dette er de viktigste endringene:
- Rabatt på privatforsikringer: Norske Sjø-kunder får inntil 24 prosent rabatt på alle øvrige privatforsikringer som Tryg tilbyr. Alle KNBF-medlemmer får fire prosent ekstra rabatt og tilgang til fordelsprogrammet «Tryg Pluss» med privatforsikringer. På disse får medlemmer opptil 24 prosent rabatt.
- Rabattstige: KNBF har fått en rabattstige som bestemmes ut fra hvor mange forsikringspoliser du har i Tryg. En hovedforsikring (hus/innbo/bil) gir ti prosent rabatt, to gir 15 prosent og tre gir 20 prosent.
- Prisgaranti båtforsikring: Alle eksisterende Norske Sjø-kunder er garantert gunstigere eller samme pris som tidligere. På båtforsikring får man uansett hele 30 prosent rabatt.

Polisene må overføres

Som følge av at KNBF bytter samarbeidspartner i Norske Sjø fra Fender Marine til Tryg 20. februar, vil Norske Sjø kontakte hver enkelt forsikringstakere for å få overført polisene. Overføringen kan skje manuelt eller digitalt. Den digitale ordningen er ikke operativ ennå, men vil snart være klar til bruk.
Stig Hvide Smith i KNBF er forbundets mann i forhold til håndtering av forsikringsordningen fremover. Han sier seg svært fornøyd med det nye samarbeidet.
- Vi ser frem til å samarbeide med Tryg, som kom best ut av den grundige evalueringen av tilbydere som ble foretatt før avtalen ble inngått, sier organisasjonsrådgiver Stig Hvide Smith i KNBF, som mener Båtforbundet nå fremstår mer konkurransedyktig enn noensinne.

Nye samarbeidsflater
President Egil Kr. Olsen har sammen med finansleder Birger Schjølberg vært sentrale i forhandlingene, og gleder seg over at den nye ordningen også vil innbefatte gunstige privatforsikringer.
Båtforbundet gleder seg til å orientere mer om den nye ordningen. Generalsekretær Endre Solvang tilføyer at den nye partneravtalen inneholder intensjoner om å utnytte så mange samarbeidsflater som mulig med forbundets forsikringsaktør.
- Vi ønsker å oppnå nye samarbeidsflater for å forsterke båtfolkets posisjon, samt forbundets omdømme, sier Solvang.
Både Hvide Smith og Solvang understreker at en svært viktig del av forhandlingene har vært å forsikre seg om at en ny ordning blir langsiktig, solid, pålitelig og gunstig.

Har du spørsmål om Trygs forsikringer? Send en epost til

KNBF og Tryg jobber sammen for å utvikle oppdaterte vilkår etter norsk jurisdiksjon, noe flere forsikringsaktører ikke opererer etter. 

Artikkel av

Cecilie Klem
10 februar 2020