Økt salg av store båter

12 september 2019
Båter i sjøen er Skandinavias største flytende båtmesse. I år var 300 båter utstilt, og det var mange premierer. Foto: Norboat

Skandinavias største flytende båtmesse, Båter i sjøen, har kastet den siste fortøyningen. Loggboka viser 11 056 besøkende, over 300 båter utstilt og økende storbåtslag.

Norboat melder også om at kjøperne ønsker større motor og mer utstyr i båtene. Daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge Leif Bergaas, er ekstra glad for alle norgespremierer og verdenspremierene på messen i år. Av de 300 utstilte båtene var rundt 50 nyheter.
- Det var hele 47 premierer denne gangen. Sunseeker valgte å legge sin verdenspremiere Sunseeker 38 Hawk til Oslo i stedet for til Cannes Yachting Festival, som er Europas største flytende messe. Det satses på nyhetslanseringer på denne messen, og det er fint for oss. Nye båter trekker presse og mennesker, sier Bergaas.
Han er også fornøyd med at det var utstilt flere store båter enn på flere år.

Publikumsmagneter
- Men det store mangfoldet på årets messe er kanskje det mest gledelige. Det er noe for både stor og liten, og messeaktivitetene for barn og unge fikk god mottakelse også i år, sier Bergaas. Kajakkoppvisningene er spesielt populære, men også politiets båter og Redningsselskapets tilstedeværelse med redningsfartøy og Elias-båter trekker publikum, ifølge Norboat-sjefen.

KNBF er viktig
Han trekker også fram bredden av utstillere i bransjen som møter opp for fremme båt og båtliv.

- Det er et felles løft vi må gjøre for å sette båtliv på kartet i konkurranse med alt annet som stikker av gårde med folks tid og penger, understreker Bergaas.
Han er glad for at KNBF er tilstede og har stand som representanter for brukerne.
- Vi representerer bransjen og da sier det seg selv at vi er helt avhengige av at brukerne er representert og blir ivaretatt av sin organisasjon sier Bergaas.

Godt samarbeid med brygga
Avtalen med Norwegian Property som eier Aker Brygge Marina er langsiktig. Messen kommer til å bli arrangert der i mange år fremover, understreker Norboat.
- Samarbeidet mellom aktørene er godt, messen ligger sentralt og messen trekker mye folk. Vi har en avtale som tilbyr publikum to timers gratis parkering ved bruk av parkeringsapp. og det er rabatt for både besøkende og utstillere på flere av restaurantene. Mye av inntektene fra messen bruker vi på å styrke bransjen gjennom flere ulike aktiviteter og ordninger. Kurs, medlemsfordeler, regionale møter, seminarer for å fremme båt og båtliv generelt, sier Norboat-sjefen.

Artikkel av

Cecilie Klem
12 september 2019