Strandryddedag i Meland 2018

14 mai 2018
Strandryddedag i Meland 2018

Lørdag 5/5 var det klart for Nasjonal Strandryddedag i Meland Kommune.

Noen skoler og barnehager hadde allerede «tjuvstartet» tidligere i uken. Ryddedagen er organisert av Frivillighetsentralen i kommunen, og Litlebergen Båtforening er ein årleg støttespiller/bidragsyter til aksjonen. Foreningen sin oppgave er å transportere folk og bossekker med småbåter til og fra strender der det ikkje er tilkomst med bil. Da ryddingen startet var det ca 300 personer som møtte opp til registrering for å være med å rydde strendene i heile kommunen.
I år fekk vi i Litlebergen Båtforening ein kjekk forespørsel fra Frivillighetsentralen om vi kunne stille vårt område i båthavna på Litlebergen til disposisjon for servering av lunch til Statsminister Erna Solberg som ville komme til Meland for å være med å rydde strender. Dette synest vi var stor stas, og sammen med LHL i Meland, Gløde (vernet bedrift) og Pizzabakeren la vi til rette for god lunch til 150 – 200 fremmøtte. Her i blant også Statsministeren og hennes følge av lokale ordførere og Fylkesordfører.
Statsministeren møtte oss i ein uformell setting og gav seg god tid til å prate med både liten og stor. Hun gav oss alle sin honnør og støtte til dette viktige dugnadsarbeidet som er sett i gang med å rydde plast som vi håper kan bidra positivt til våre holdninger og forbruk.

Erna Solberg ved lunshbordet sammen med blant annet leder i Litlebergen Båtforening, Terje Larsen.
Bilder under.

strandrydde vest4

Artikkel av

Andersen
14 mai 2018

Del artikkelen