Ut på tur

Vi kan nå presentere 1. versjon av bøyekartet. Kartet omfatter både KNBFs egne bøyer og bøyer som inngår i samarbeid mellom KNBF og friluftsråd eller kommuner. KNBFs egne bøyer er merket med rød posisjonsmarkering på kartet.


Hva er KNBFs Bøyeprosjekt?

Det er en gave til det alle båtfolk fra KNBF og Gjensidigestiftelsen. Hensikten er gratis og trygg overnatting i svaibøyer i uthavner. Når alle bøyer er lagt ut vil man ha tilgang til om lag 150 bøyer langs hele kysten (inkludert Oslofjorden Friluftsråd sine blå bøyer, men disse må man ha OF sin vimpel for å benytte). Det er ikke nødvendig å være medlem av KNBF for å benytte bøyene. Du kan ligge der inntil 24 timer, så må du frigjøre plassen for andre. Du ligger der på eget ansvar.


Brorparten av bøyene er nå utlagt og det er opprettet en egen web-side for bøyene med bla bøyekart og fortøyningsanvisning.


Viktig

Siden har også en forklaring på hvordan korrekt fortøying skal skje. Ikke fortøy i toppen av bøya, men bruk fortøyningslinen som er festet til bøya. NB: Dette gjelder ikke bøyene i Oslofjorden som har en annen konstruksjon.

Presse    Send oss e-post    english