Fjell Båtlag 40 år

24 september 2018
Fjell Båtlag 40 år

22. september feiret medlemsforeningen Fjell Båtlag sine første 40 år i maritime lokaler i Sandviken, Bergen.

Det var et verdig program festkomiteen kunne tilby hele 82 påmeldte festdeltagere. Syv av disse hadde endog vært med siden stiftelsen i 1978. Til stede på jubileumsfesten var også ordfører Marianne Bjorøy i Fjell kommune og KNBF ved visepresident Jan-Inge Kleppevik og generalsekretær Endre Solvang. I dag har foreningen 110 båtplasser og 140 medlemmer som trives i det fine klubbhuset og den trygge havna på Døsje på Sotra.

Flott festlokale i Sandviken editFlott festlokale i Sandviken.

Festlighetene fikk en maritim start med en times båttur, hvor restaurerte og ærverdige «MS Granvin» seilte deltagerne trygt fra havna på Døsje inn til Sandviken. Denne gamle fjordabåten ble levert i 1931 fra «Mjellem & Karlsen Verft» i Bergen til Hardanger og Sunnhordlanske Dampskipselskap (HSD). «MS Granvin» seilte i mange år mellom Odda og Granvin i Indre Hardanger før den i 1969 ble tatt ut av aktiv rutetjeneste og ombygget til lastebåt. I dag har båten status som fredet av Riksantikvaren, etter et omfattende restaureringsarbeid av «Veteranskipslaget Fjordabåten».

Havna til Fjell Btlag editHavna til Fjell Båtlag.

Festdeltagerne ble ønsket velkommen av formann i Fjell Båtlag de site ti år, Kjell Dønheim og kveldens toastmaster Øyvind Offerdal fra Laksevåg. Sistnevnte var et oppkomme av gode vestlandshistorier og hadde et godt grep om gitaren i sine fyrrige visetekster. Det ble mellom taler og underholdning servert deilig grillmat med tilhørende vin etterfulgt av en herlig fruktdessert med hjemmelaget is.

MS Granvin editMS Granvin.

Visepresident Kleppevik delte ut KNBF Hederstegn til mangeårig havnesjef Christoffer Garmann og formann Kjell Dønheim for deres lange og troe tjeneste i båtlaget. Generalsekretær Solvang holdt foredrag om båtlivet i Norge med vekt på Hordaland. Det var god stemning med dans til godt over midnatt. Det var satt opp buss tilbake til Døsje og alle deltagerne fikk med seg et imponerende historieskrift benevnt «Fjell Båtlag 1978-2018».

Visepresident Jan Inge Kleppevik t.v. deler ut KNBF Fortjenestenl til Kjell Dnheim editVisepresident Jan-Inge Kleppevik t.v. deler ut KNBF Fortjenestenål til Kjell Dønheim.

Klubbhuset til Fjell Btlag p Dsje editKlubbhuset til Fjell Båtlag på Døsje.

Artikkel av

Tom Ruud
24 september 2018

Del artikkelen